Hrvatska odbojkaška natjecanja
NOVOSTI  
 
U VARAŽDINU ODRŽAN SREDIŠNJI TRENERSKI SEMINAR ZA PRVOLIGAŠKE TRENERE
U VARAŽDINU ODRŽAN SREDIŠNJI TRENERSKI SEMINAR ZA PRVOLIGAŠKE TRENERE
 

Minulog vikenda, 22. i 23. lipnja u Varaždinu, održan je središnji trenerski seminar za prvoligaške trenere u sezoni 2019/2020. Seminar se održao za vrijeme Final Four-a Zlatne lige CEV-a, a sva predavanja održana su u press i pomoćnoj dvorani Arene Varaždin.

Predsjednik Ante Baković na uvodnom otvaranju seminara srdačno je pozdravio sve prisutne i izrazio optimizam u boljitak hrvatske odbojke s obzirom na broj prisutnih trenera na samom skupu. Također, izvijestio je o aktualnim akcijama saveza vezanih uz edukaciju trenera, te naglasio da će buduće aktivnosti saveza ići u smjeru revitalizacije muške odbojke. Na kraju, utvrdio je, da osim nastupa  i postignutog rezultata muške seniorske reprezentacije u Zlatnoj ligi, trenutačni uspješni rad saveza očituje se u osvajanju drugog mjesta ženske seniorske reprezentacije na Final Four-u Zlatne lige.

Prvog dana seminara, prvo predavanje održali su psiholozi Ana Kotzmuth i Igor Čerenšek s temom primjene mentalne simulacije u sportu.

Izbornik muške seniorske reprezentacije Emanuele Zanini održao je dva predavanja, prvo s temom mentalne discipline i vještina u fazi “Obrane polja”, te drugo o mogućnostima i prioritetima prijema protiv lelujavog i rotacijskog servisa.

Kondicijski trener ženske ekipe Dinamo Moskva, Damir Kolec, sa svojim petnaestogodišnjim iskustvom rada u odbojci u svojem izlaganju naglasio je i prikazao preventivne vježbe u zagrijavanju za uvodni dio treninga ili utakmice. U tome su mu pomogle svojom demonstracijom Iva Jurišić i Katarina Pavičić, obje igračice seniorske ekipe HAOK Mladost.

Drugi dan seminara, izbornik ženske seniorske reprezentacije Daniele Santarelli, započeo je s jednim teoretskim predavanjem, a nakon toga i praktičnim prikazom s temom Bloka i sa svime što ta faza podrazumijeva prije, za vrijeme i nakon njezinog izvođenja. Demonstratori na praktičnom prikazu bile su igračice hrvatske reprezentacije U18, koje su trenutačno na pripremama u Mariboru. 

Potom je, sudac Miroslav Milinović, napravio kratki pregled odbojkaških pravila u periodu od 2017. do 2020. godine s naglaskom uloge trenera u provođenju istih. 

Mirjana Milić, docentica s Kineziološkog fakulteta u Splitu, u kraćoj prezentaciji  iznijela je preliminarne podatke nedavno provedene ankete (“Usporedna analiza percepcije trenera o stanju u nacionalnim savezima”) u sklopu projekta BIGG4VB.

Na zadnjem predavanju Vladimir Jolić, statističar i koordinator za sustav “Data Project” u Hrvatskom odbojkaškom savezu, upoznao je trenere s mogućnostima korištenja različitih sustava i alata Data Project-a. 

Osim navedenih predavanja svi treneri zaprimili su prigodni poklon s edukativnim materijalima koje je osigurao Hrvatski odbojkaški savez. 

Na kraju, završetkom središnjeg trenerskog seminara, najavljeno je održavanje regionalnih seminara u rujnu 2019. godine za trenere nižih liga i mlađih uzrasta.


FOTOALBUM
5. 9. 2019.
 
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
World Grand
Prix
zlato 2016.
Hrvatski olimpijski odbor Maistra - Rovinj - Vrsar HEP Errea Autowill Sportske novosti Janaf
HT Hrvatska lutrija Podravka Kviki Mikasa Ghia Jutarnji list Jana
politika kolačića  |  politika privatnosti zadnja promjena: 20. veljače 2020., 17,25
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Ovdje možete pročitati više o Politici kolačića ovog web-sjedišta. Razumijem