Hrvatska odbojkaška natjecanja
NOVOSTI  
 
Zaigraj i ti odbojku na pijesku!
Zaigraj i ti odbojku na pijesku!
 

Uz slogan „Zaigraj i ti odbojku na pijesku uz dvostruke prvake Hrvatske“ zagrebački Klub odbojke na pijesku Siget poziva sugrađane na bavljenje odbojkom na pijesku. Organiziraju edukativne i natjecateljske treninge odbojke na pijesku za djecu i mlade, rekreativne treninge za građane srednje životne dobi te niz rekreativnih turnira u odbojci na pijesku. Posebno su poznati po ligi mješovitih parova – Siget Mix Ligi.

S prvim sunčanim danima stigla nam je i sezona odbojke na pijesku. U Klubu odbojke na pijesku Siget već tradicionalno vrlo ozbiljno rade. Prošle su godine svoj višegodišnji rad okrunili dvostrukim (ženskim i muškim) naslovom prvaka Hrvatske u odbojci na pijesku. Ove su se godine odlučili posebno posvetiti predstavljanju odbojke na pijesku sugrađanima – počevši od djece vrtićke dobi pa sve do ljudi u zrelim godinama.

„Cilj nam je popularizirati odbojku na pijesku i potaknuti naše sugrađane na rekreativno i natjecateljsko bavljenje ovim vrlo atraktivnim sportom. U proljetnim i ljetnim mjesecima kada dani postaju sve topliji, a dvorane sve neugodnije za trening, odbojka na pijesku izvrstan je izbor.“, rekla nam je Ema Prenc – višestruka prvakinja Hrvatske u odbojci na pijesku i predvodnica ženske seniorske ekipe Sigeta.

Značaj odbojke na pijesku za razvoj odbojkaša prokomentirala je voditeljica omladinskog pogona KOP-a Siget diplomirana kineziologinja Vlatka Kraljević: „Kroz odbojku na pijesku razvijaju se aerobne sposobnosti. Činjenica da se u terenu nalaze samo dva igrača tjera ih da se usavrše u svim elementima odbojkaške igre, što u dvoranskoj odbojci ponekad nije slučaj. Moglo bi se reći da je odbojka na pijesku ta koja stvara prave odbojkaše – kompletne igrače.“.

Upravo ove iznesene misli trenerice Kraljević oslikavaju kakvo poimanje suodnosa dvoranske odbojke i odbojke na pijesku imaju u Klubu odbojke na pijesku Siget. Smatraju da su dvoranska i odbojka na pijesku dvije neodvojivo povezane grane odbojke i da pravi odbojkaši nastaju tek onda kada kombiniraju te dvije grane. Dvoranska odbojka rezervirana je za hladniji dio godine i usavršavanje na određenoj poziciji, dok se u proljetnim i ljetnim mjesecima kroz odbojku na pijesku razvijaju univerzalne odbojkaške vještine. Na koncu, većina članova Sigeta upravo se tako i bavi odbojkom – zimi je u dvorani, a s prvim zrakama sunca i završetkom dvoranske sezone, izlaze na sunce i pijesak.

Priupitali smo Sigećane i što će biti s turnirima koje su prošlih godina na vrlo visokoj razini organizirali. „U subotu je odigrano prvo kolo Siget Mix Lige. Okupilo se 13 žensko-muških parova koji su cijeli dan uživali u napetim utakmicama. Prvi turnir pripao je prošlogodišnjim ukupnim pobjednicima Valentini Vrbanc i Matiji Šulcu koji su u finalu slavili protiv Lorene Bosnar i Hrvoja Zelenike. Nastavak Siget Mix Lige bit će krajem svibnja, treći turnir u lipnju, a veliku završnicu planiramo za kraj kolovoza. Osim Siget Mix Lige, i ove godine planiramo organizirati turnire rekreativnih trojki, ali i motivacijske turnire za djecu osnovnoškolske i srednjoškolske dobi.“, rekla nam je ovogodišnja voditeljica Siget Mix Lige Ana Visković.

Rezultate Siget Mix Lige možete pratiti na adresi: mix.kop-siget.hr, a cjelokupne aktivnosti KOP-a Siget na njihovim stranicama na društvenim mrežama: facebook.com/KOPsiget te instagram.com/KOPsiget.

 


FOTOALBUM
20. 5. 2019.
 
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
World Grand
Prix
zlato 2016.
Hrvatski olimpijski odbor Maistra - Rovinj - Vrsar HEP Errea Autowill Sportske novosti Janaf
HT Hrvatska lutrija Podravka Kviki Mikasa Ghia Jutarnji list Jana
politika kolačića  |  politika privatnosti zadnja promjena: 7. srpnja 2020., 15,06
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Ovdje možete pročitati više o Politici kolačića ovog web-sjedišta. Razumijem