Hrvatska odbojkaška natjecanja
NOVOSTI  
 
Osnovan OK ¨Kneginec¨ i krenula Školska liga mini odbojke
Osnovan OK ¨Kneginec¨ i krenula Školska liga mini odbojke
 

U osnovnim školama Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije od rujana do prosinca prošle godine realiziran je program pod nazivom ¨S odbojkom u školu¨ Program je prihvaćen i financiran sredstvima  Središnjeg državnog ureda  za šport Republike Hrvatske (SDUŠ RH)  sa 107.000,00 kuna, Varaždinske županije sa 16.000,00 i  Krapinsko-zagorska županije s 8.000,00 kuna.  Nositelj programa bio je Odbojkaški savez Varaždinske županije (OSVŽ), koji je participirao sa 4.000,00 kuna i osigurao sve organizacijske pretpostavke i resurse za realizaciju ovoga programa.

Program mini odbojke za djevojčice uzrasta od 8 – 10 godina proveden je  u deset osnovnih škola u Varaždinskoj županiji (Ivanec, Cestica, Bednja, Petrijanec, Vinica, Kamenica, Lepoglava, Ludbreg, Kneginec  Gornji i Jalžabet) i pet osnovnih škola u Krapinsko-zagorskoj županiji (Mače, Zabok, Bedekovčina , Krapinske Toplice i Brestovec Orehovečki).

 Glavni cilj programa je da se što većem broju djevojčica u manjim sredinama, gdje su podzastupljeni spol, omogući bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću kroz redovito treniranje odbojke, koja će im pridonijeti očuvanju psihofizičkog zdravlja.

Osnovnim školama osigurani su i podijeljeni  osnovni  rekviziti za realizaciju programa: odbojkaške lopte, odbojkaške mreže, antene, semafori, kompleti dresova i dodatne majice.  Stručni provoditelji  u funkciji trenera bili su prof. kineziologije u spomenutim školama. Kroz program su osigurana i isplaćena sredstva za njihove honorare.

U program se uključilo oko 250 djevojčica. Provedena su dva treninga tjedno u trajanju od sat i pol. Organizirana su tri turnira sa po 5 škola i 6 ekipa u tri grupe (Varaždin – istok, Varaždin – zapad i Zagorje).

Cilj OSVŽ je da ta aktivnost u Varaždinskoj županiji preraste u osnivanje novih odbojkaških klubova (Jalžabet, Šemovec, Kneginec  Gornji, Petrijanec, Kamenica) kao formi i načinu nastavka bavljenja odbojkom, da se reaktivira klub u Cestici,  te da se djevojčice uključe u aktivnost već postojećih odbojkaških klubova u Ludbregu, Vinici, Ivancu i Lepoglavi.

Kako su 2 kluba iz Hrvatskog zagorja ( ŽOK Bedex iz Bedekovčine i ŽOK Toplice iz Krapinskih Toplica) članovi OSVŽ, iz razloga što za osnivanje županijskog saveza trebaju biti najmanje tri kluba, osnivanje novih klubova u toj županije važno je osnivanje županijskog saveza.

Zacrtani ciljevi već se ostvaruju. Tako je 11. ožujka 2019.godine na inicijativu roditelja djece uključene u program u Knegincu Gornjem osnovan Odbojkaški klub ¨Kneginec¨. Njegov prvi predsjednik je Davor Šestak, dopredsjednica je Natalija Hlebec Marković i i tajnica Kristina Cvek. Na osnivačkoj skupštini  novom klubu potporu su iskazali Robert Đuranec, zamjenik općinskog načelnika i Miroslav Bubnjarić, predsjednik općinskog vijeća. Valja istaknuti veliku zaslugu trenerice djevojčica iz OŠ Kneginec Gornji Martine Novak, iskusne odbojkašice sa iskustvom u 1. B HOL, koja je uz pomoć roditelja vodila akciju na osnivanju kluba.

Nadasve pozitivna iskustva i izvanredni rezultati provedenog programa u 2018. godini razlog su da je OSVŽ nastavio program organizirajući Školsku ligu mini odbojke Varaždinske županije. U Ivancu je 10. ožujka odigran  1. turnir lige. Sudjeluje 7 osnovnih škola: Ludbreg, Šemovec, Kneginec Gornji (dvije ekipe), Cestica, Kamenica, Lepoglava i Ivanec (dvije ekipe). Na tom turniru odigrane su čak 24 utakmice. Idući turnir je 13. travnja u Lepoglavi. Rezultati su vidljivi iz Biltena br. 1. Nedovoljno angažiranje voditelja ekipa razlog je što  na turnirima ne sudjeluju sve OŠ iz programa.

 Ovaj turnir, kao i tri prošlogodišnja, pratio je veliki broj roditelja koji su došli boriti svoju djecu na njihovim prvim natjecanjima . Snažna roditeljska podrška tom projektu garancija su njegovog uspjeha i nastavka ostvarenja ciljeva u smjeru osnivanja novih odbojkaških klubova.

OSVŽ javio se  je natječaj SDUŠ RH za 2019. godinu. U program se namjerava uključiti 15 drugih osnovnih škola s područja Varaždinske županije.

BILTEN


FOTOALBUM
18. 3. 2019.
 
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
World Grand
Prix
zlato 2016.
Hrvatski olimpijski odbor HEP Maistra - Rovinj - Vrsar INA Janaf Hrvatska lutrija Jadrolinija Grad Zagreb Zagrebački holding Errea Mikasa
  zadnja promjena: 18. lipnja 2019., 17,07
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva i povezivanja s društvenim mrežama. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Razumijem