Hrvatska odbojkaška natjecanja
NOVOSTI  
 
POBJEDE UMAŠKIH EKIPA NA 11. UMAG OPEN 2019. MEĐUNARODNOM TURNIRU U ODBOJCI
POBJEDE UMAŠKIH EKIPA NA 11. UMAG OPEN 2019. MEĐUNARODNOM TURNIRU U ODBOJCI
 

U subotu 26.01.2019. godine u Umagu održan je 11. UMAG OPEN 2019. za rekreativce i veterane u odbojci u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na turniru su pobjedu odnijele obje domaće umaške ekipe NENA DJ u muškoj konkurenciji i ekipa KUĆANICA ženskoj konkurenciji.
I ove godine se potvrdilo da ekipe iz regije vole dolaziti na ovaj turnir i to su pokazale veličanstvenim odazivom. Broj bi bio još i veći da nije bilo gripe, koja je nažalost spriječila određen broj ekipa, da sudjeluju.

Na turniru je nastupilo 42 ekipe iz 3 zemalja Italije, Slovenije, i Hrvatske. Najviše ekipa došlo je iz Slovenije 21 (11 muških i 10 ženskih), iz Hrvatske 18 (7 muških i 11 ženskih) i Italije 3 ekipe (2 muške i 1 ženska). Igralo se u dvije dvorane na šest terena. Razigravanje je išlo po skupinama od 5 i 4 ekipe, gdje se igralo svatko sa svakima, a u četvrtfinale su ušle 5 prvoplasiranih i 3 najbolje drugoplasirane ekipe po skupinama, kod muških i kod žena.

U četvrtfinalu i polufinalu imali smo vrlo uzbudljive mečeve, gdje se u većini susreta borba vodila poenom za poenom kao i u polufinalnim mečevima gdje su neki i završili s razlikom. A onda su uslijedila finala, kakva ni sam organizator nije mogao sanjati. Oba finalna meča kod muških i kod ženskih, otišla su u odlučujući 3 set.

Kod muških u finalu su igrali domaći dečki, ekipa NENA DJ (UMAG) protiv ekipe LUDUS-a iz Ljubljane (SLO). A obje ekipe su u svojim redovima imali i nekadašnje reprezentativce, pa tako su u sastavu NENA DJ igrali Ivica Radočaj (bivši kapetan Hrvatske reprezentacije), Abdel Zolota (bivši BiH reprezentativac) dok u redovima LUDUS-a su igrali Tomi Šmuc (bivši Slovenski reprezentativac i trener ACH Volley-a) te Jernej Potočnik.
U uzbudljivom meču koji je otišao u odlučujući 3 set, pobjedu je odnio domaćin rezultatom 2:1 (25:22, 21:25, 15:6).
Kod žena, finale su odigrale domaće odbojkašice (nekadašnje igračice OK Umaga) ekipa KUĆANICA i prošlogodišnje pobjednice turnira (10 UMAG OPEN 2018) ekipa MAREA iz Rovinja. I ovdje utakmica se odlučivala u trećem setu, u kojem se borba vodila za svaki poena. Na kraju su domaće odbojkašice kod odlučujućih poena imale malo više koncentracije iako se vidjelo da su obje ekipe na izmaku snaga, te odnijele pobjedu 2:1 u setovima (15:25, 25:21, 15:13).

Tako su ove godine ekipe iz Umaga ponijele dvostruku krunu pobjednika 11. UMAG OPEN 2019.
Nakon turnira sve ekipe su se družile na zajedničkoj večeri u boćarskom domu u Mariji na Krasu uz živu muziku do ranih jutarnjih sati, a gdje se ujedno i izvršila podjela pehara i nagrada.

Ovim putem htio bih se zahvaliti svim učesnicima turnira, koji svake godine dolaze u ovako velikom broju. Isto tako želim se zahvaliti gradu Umagu, te njegovom gradonačelniku Viliju Bassanese-u, turističkoj zajednici grada Umaga i njenom direktoru gospodinu Milovanu Popović, gradskim ustanovama, sponzorima koji su nam pomogli da se ova manifestacija i dalje uspješno održava svake godine. Ali posebnu zahvalu bi uputio našim dobrovoljcima-volonterima volonterima (njih 40) bez kojih ipak sve to ne bi bilo moguće odraditi, a to su cure iz ekipe IKB-a, cure KUĆANICA, dečki MOK UMAG-a, trenerima ekipa, ekipi ASOCIJALNIH, mame i tate naših mladih odbojkaša i odbojkašica, te simpatizerima koji su se priključili, koji svake godine bez oklijevanja odrade sve oko organizacije i pripreme samog turnira, i brinu da svima bude što ugodnije i opuštenije na našem turniru. HVALA VAM!!
Ujedno želim čestitati pobjedničkim ekipama, muškoj ekipi NENA DJ iz Umaga i ženskoj ekipi KUĆANICA. Bravo!!!!“ – izjavio je na kraju turnira predsjednik kluba  i Org. Odbora MOK UMAG-CPM UMAGO Edi Forza.


FOTOALBUM
28. 1. 2019.
 
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
World Grand
Prix
zlato 2016.
Hrvatski olimpijski odbor HEP Maistra - Rovinj - Vrsar INA Janaf Hrvatska lutrija Jadrolinija Grad Zagreb Zagrebački holding Errea Mikasa
  zadnja promjena: 23. srpnja 2019., 11,26
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva i povezivanja s društvenim mrežama. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Razumijem