Hrvatska odbojkaška natjecanja
NOVOSTI  
 
Za deseti rođendan stigli i najbolji rezultati
Za deseti rođendan stigli i najbolji rezultati
 

Godina koju smo nedavno ispratili bila je i godina jubileja za jedan mladi odbojkaški kolektiv. ŽOK Ferivi Višnjevac proslavio je svoj deseti rođendan, a sami članovi pobrinuli su se za ostvarenje lijepih rođendanskih želja. 

Rezultatski gledano, 2018. bila je itekako uspješna za klub koji djeluje u zapadnom dijelu grada. Prva ekipa nastupa u trećem po snazi hrvatskom razredu, a prvi put u povijesti izboren je i nastup u završnom ždrijebu Kupa Hrvatske.


- Igramo debitantsku sezonu u Prvoj B ligi Istok, gdje smo prvi dio završili na trećem mjestu. U šest utakmica ostvarili smo pet pobjeda, jedini poraz doživjeli smo od lidera (Osijek II). Konto možemo i podebljati, jer imamo za odigrati još dvoboj u Požegi, stoga smo itekako zadovoljni s dosad odrađenim poslom u prvenstvu. Najljepši poklon za rođendan svakako je bio plasman u osminu finala domaćeg Kupa, gdje smo za protivnika imali osječkog prvoligaša kojeg smo ugostili u našoj dvorani. Naravno da smo bili svjesni ishoda te utakmice, ali sam prolaz u završni dio za nas je golem uspjeh. Osvojili smo Kup Regije Istok gdje smo prošli tri prepreke, sve odreda klubove s kojima igramo i u borbi za bodove. Dobili smo Lingu, Vinkovce i Posavinu Brod, a utakmica s Osijekom, s kojim inače odlično surađujemo, bila je šlag na torti, kaže predsjednik i trener Danijel Mazur, koji je 2008. bio jedan od zaslužnih za postavljeni klupski kamen temeljac.


- Želja je bila okupiti djevojčice iz zapadnog dijela grada, Višnjevca, Josipovca i Retfale, kako ne bi morale razmišljati o prijevozu i odlasku u udaljenije dijelove grada. U skupini osnivača još su bili trener Dario Fančović, koji je tada vodio prvoligaša Pivovaru Osijek te Dane Končar, ravnatelj OŠ Višnjevac (bio i prvi klupski predsjednik), u kojoj i danas obavljamo većinu naših trenažnih aktivnosti. Renoviranjem školske dvorane prije pet godina, znatno smo poboljšali uvjete za rad koji se vide i na rezultatima. Nije u pitanju samo prva ekipa, nego su tu i ostale selekcije koje s uspjehom igraju na regionalnim, ali i državnim smotrama, naglašava Mazur, uz kojeg još četiri licencirana trenera brinu za odbojkaški razvoj 80-ak članica.


- Godinu nakon osnutka, počeli smo se uključivati u službena natjecanja. Išli smo korak po korak, a sada pokrivamo sve, od mini i male odbojke, do one seniorske konkurencije. Nemamo kompletiranu samo juniorsku generaciju, jer ta natjecanja igramo s mlađim godištem (2002.), koje je i kostur sastava koji igra u Prvoj B ligi. Druga ekipa participira u trećeligaškoj konkurenciji, imamo zdravu bazu i temelje za daljnji napredak - kaže Mazur.
Klub se osnovno financira kroz članarinu, posljednje dvije godine stižu i dotacije Gradskog odbojkaškog saveza. Dovoljno za nesmetano djelovanje koje je sada ušlo u već drugo desetljeće. N. Benčina

Izvor: Glas Slavonije

12. 1. 2019.
 
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
World Grand
Prix
zlato 2016.
Hrvatski olimpijski odbor HEP Maistra - Rovinj - Vrsar INA Janaf Hrvatska lutrija Jadrolinija Grad Zagreb Zagrebački holding Errea Mikasa
  zadnja promjena: 25. svibnja 2019., 21,12
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva i povezivanja s društvenim mrežama. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Razumijem