Hrvatska odbojkaška natjecanja
NOVOSTI  
 
OK BRDA - BOŽIĆNI TURNIR
OK BRDA - BOŽIĆNI TURNIR
 

Splitski odbojkaški klub Brda i ove je godine održao svoj tradicionalni Božićno – novogodišnji turnir , zasigurno najbrojniji klupski odbojkaški turnir u Dalmaciji, za sve polaznice svojih škola odbojke.

U dvorani OŠ Žnjan - Pazdigrad djevojčice svih dobnih uzrasta od 1- 8 razreda osnovne škole natjecale su se u maloj, mini i velikoj odbojci . Sve ekipe bile su pod trenerskim vodstvom superligašica, igračica 1.ekipe koje studiraju kineziološki fakultet, a ostatak ekipe trudio se svojim zviždaljkama na najbolji mogući način dovesti do kraja sve utakmice na svih 5 terena, uz logističku pomoć mlađih kadetkinja kluba.

Na turniru je nastupilo 180 djevojčica iz svih 8 školi odbojke OK Brda , podijeljenih u 49 ekipa. Ukupno je odigrano 69 utakmica

            Ove je godine turnir bio dodatno poseban, jer je organiziran u partnerstvu OK Brda i Zaklade Sport2life koja s najstarijim odbojkaškim klubom iz Splita dijeli i promiče iste zajedničke ciljeve zdrav i sportski život djece.

            Tako je ovom prilikom brojnim posjetiteljima koji su prepunili tribine predstavljen edukativni program zaklade Sport2life i OK Brda vezan uz zdravi način prehrane u svakodnevnom životu s naglaskom na djecu sportaše.

Stoga su, osim odbojkašica i svi „navijači“ mogli na turniru besplatno uživati u ukusnim zalogajima poput domaćih energetskih pločica sa suhim voćem te domaće pite od mrkve, palente i svježeg sira, zdravim muffinima, smoothiejima od manga i šumskog voća, te doznati i korisne savjete o zdravim prehrambenim navikama od nutricionistice Olivere Stričević.

            Naš proslavljeni nogometni vratar Stipe Pletikosa bio je šlag na torti kada se kao ambasador i promotor Zaklade Sport2life pojavio među djevojčicama i uručio pobjedničke medalje. „Palo“ je tu još slika s popularnim Stipom i ne samo s djevojčicama …vješto su klikali mobiteli i mama i tata .

            Kako OK Brda odbojku vidi i dalje od odbojkaškog terena možda najbolje govori činjenica kako su u cilju dobivanja što preciznijih rezultata o navikama hranjenja svojih mlađih naraštaja djevojčice mogle popuniti upitnik kojeg je sastavila bivša 'brdašica' nutricionistkinja Barbara Đapić, trenutno igračica kluba Chieri '76 talijanske Serie A, a obradila magistra sociologije, doktorandica sociologije i sadašnja igračica Brda Tea Gutović.

            OK Brda od ove je godine i aktivni sudionik u projektu Sportom protiv nasilja i isključenosti (eng. Sport Against Violence and Exclusion – SAVE) koje uz 7 partnerskih institucija u Hrvatskoj provodi Kineziološki fakultet u Splitu.

            I za kraj turnira poslana je poruka svih sudionica ovog veselog božićno-novogodišnjeg događanja u Splitu: „Do novog susreta i turnira, djeco, budite nam aktivni, zdravi i sretni! Ne zaboravite kako i izvan ekrana mobitela i tableta postoji veliki odbojkaški svijet koji može biti zdrav i poučan, a jednako zabavan“


FOTOALBUM
1. 1. 2019.
 
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
World Grand
Prix
zlato 2016.
Hrvatski olimpijski odbor HEP Maistra - Rovinj - Vrsar INA Janaf Hrvatska lutrija Jadrolinija Grad Zagreb Zagrebački holding Errea Mikasa
  zadnja promjena: 25. svibnja 2019., 20,03
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva i povezivanja s društvenim mrežama. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Razumijem