Hrvatska odbojkaška natjecanja
NOVOSTI  
 
11. “UMAG OPEN 2019” Rekreacijski Turnir u odbojci
11. “UMAG OPEN 2019” Rekreacijski Turnir u odbojci
 

Osnovnoj školi Marije i Line te u dvorani u Stela Marisu, na šest odbojkaških terena, održati će se 11. UMAG OPEN 2019., Međunarodni Turnir u odbojci u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Nakon prošlogodišnjeg rekordnog broja ekipa 53 ekipa (27 muških i 26 ženskih ekipa,) iz Italije, BiH, Slovenije i Hrvatske, ove godine očekujemo isto tako velik broj, s obzirom da su se najavile svoj dolazak ekipe iz Srbije i još neke iz Italije. Po masovnosti ovo je trenutno jedan od najjačih i najvećih turnira takve vrste u Hrvatskoj te na prostorima bivše države, a i jedan od najvećih turnira u Europi glede njegovog karaktera.

Naime muški odbojkaški klub Umag (MOK UMAG-CPM UMAGO) već 11. godinu za redom organizira ovaj turnir, koji je s godinama postao poznat s obzirom na sve veći broj ekipa koje se iz godine u godinu prijavljuju. Na turniru sudjeluju i nekadašnji igrači raznih Hrvatskih, Slovenskih i  BiH klubova, bivših reprezentativaca, te i neki koji su još uvijek aktivni, što turniru daje i posebnu kvalitetu, od odličnih mečeva te do druženja starih i mladih igrača, te rekreativaca.

Samim time turnir ima i veliki promotivni značaj za odbojku u samom gradu Umagu, što je na kraju krajeva zadnjih godina i rezultiralo sve većom popularnošću kod mladih, te osnivanjem (pored već postojećeg ženskog kluba) i MUŠKOG ODBOJKAŠKOG KLUBA (MOK UMAG-CPM UMAGO)  i njegovo uključivanje u redovna takmičenja u 2 Hrvatskoj odbojkaškoj ligi za seniore i mlađe dobnih kategorija.

Sve je to ujedno i rezultat rada kluba, sportske zajednice grada Umaga, te grada Umaga, koji čine puno za promicanje grada Umaga kao grada sporta, te uključivanje sve više mladih u sportske aktivnosti. Grad Umag je grad koji aktivno brine svojim angažmanom i pomoći  o sportskim aktivnostima svojih građana, svih dobnih i sportskih kategorija. 

Završetak turnira je planiran oko 19,30 sati (sa finalnim mečevima) u školskoj sportskoj dvorani, nakon čega slijedi večera te zajedničko druženje svih učesnika turnira uz muziku i ples te podjela pehara i nagrada.

Zato pozivamo sve ljubitelje dobre odbojke, da dođu gledati mečeve u subotu 26.01.2019.  tijekom cijelog dana u umaškoj Školskoj dvorani i u dvorani u Stela Marisu.

Propozicije i prijavnica

12. 12. 2018.
 
Mediteranske
igre
zlato 1993.
Europsko
prvenstvo
srebro 1995.
Mediteranske
igre
bronca 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko kadetsko
prvenstvo
srebro 1997.
Europsko
prvenstvo
srebro 1999.
Europsko kadetsko
prvenstvo
zlato 2003.
Europsko juniorsko
prvenstvo
srebro 2006.
Europska
liga
srebro 2006.
Mediteranske
igre
bronca 2009.
Europsko juniorsko
prvenstvo u odbojci na
pijesku, srebro 2009.
Mediteranske
igre
bronca 2013.
Europska
liga
srebro 2013.
World Grand
Prix
bronca 2014.
World Grand
Prix
zlato 2016.
Hrvatski olimpijski odbor HEP Maistra - Rovinj - Vrsar INA Janaf Hrvatska lutrija Jadrolinija Grad Zagreb Zagrebački holding Errea Mikasa
  zadnja promjena: 25. svibnja 2019., 21,12
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva i povezivanja s društvenim mrežama. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Razumijem